Любов от първа рецепта в „Щипка пакости. Любов, захар и магия” от Ана Мериано

   
Има книги, които оставят траен отпечатък в съзнанието ти със своята бруталност, жестокост и житейска истина.

   Има и книги, които топлят сърцето ти, карат те да изпиташ онази надежда че любовта съществува, хората още могат да обичат искрено без да искат нещо. 


   Но има и такива, които чисто и просто можеш да наречеш свой дом, такива които те карат да се присетиш за онези години, където дните са безгрижни, слънцето горещо, онзи мирис на вкусните мамини палачинки и много топлота. Книгите на Ана Мериано са точно от този тип.


   В тях малката Лионела - Лио - открива магията, която нейното семейство от години унаследява. Тя пораства за секунди, бори се със зли духове, намира нови приятели и се науча да бъде по-добрата версия на себе си.


   Приключението тече в три малки томчета, всяко от които можеш да прочетеш по отделно ако желаеш, защото авторката се старае да ни припомни какво сме изпуснали без да се натрапва или да ни позволи да ни доскучее. Самата аз прочетох първата книга на хартия, а останалите две изслушах.


  Книгите се четат бързо, неусетно си преполовил я първата, я втората, защо не и третата? Усещаш се отново малък, защитен от жестокостите на живота и тепърва сблъскващ се с несправедливостта и лошотията на хората.


   Книгите са малки, но стойностни, показват какво е да си обичан истински и непринудено от своето семейство. 

Как да не се страхуваш да пораснеш. 

Показват че понякога ни се налага да взимаме трудни решения, че не всички се делят на лоши/добри. 

Припомнят ни какво е детството - онзи сякаш твърде кратък период на неспирни приключения, бели, приятелства и обич. Много обич.


   Книгите ми влязоха под кожата. Четат се бързо на хартия, но още по-бързо се и изслушват. Пленителни от началото до края. Мисля че нямаше момент, където да ми доскучее или да се уловя че ми се прави нещо друго, просто всичко е изпипано, за да допадне дори на най-непостоянните малки читатели (като мен, хихи).


   Идеален подарък за някой любознателен малчуган или пък попораснал любител на хубавите детски книги. Препоръчвам ги с всеки крайник и цялото си сърце.




   Голям бонус са и кратките семейни рецепти добавени към края на всяка книга от трилогията, които с всяка следваща част стават все по примамливи за опитване. 


   Книгите биват издадени под логото на издателство Лютиче като горещо препоръчвам да погледнете хартиените копия. 


Можете да намерите трилогията и на английски език в Сторител.


Издателство за България: Лютиче

Страници: 320 

Цена: 15.90 лв.

Добави книгата в Goodreads:



 

Коментари